Verstopping van een riool

april 6, 2022

 

Riolen kunnen om vele redenen verstopt raken, van natuurlijke oorzaken zoals boomwortels of bladeren tot door de mens veroorzaakte oorzaken zoals vet, haar of voedsel.

Bij een rioolverstopping is het belangrijk om contact op te nemen met een professionele loodgieter. Een lokale loodgieter kan de afvoer ontstoppen en ervoor zorgen dat uw riool naar behoren functioneert.

Tips voor het deblokkeren van riool zijn te vinden op internet met een simpele google-zoekopdracht.

Hier zijn enkele tips voor het ontstoppen van uw riool:

– U dient eerst te weten waar de verstopping zich bevindt. Als het zich bij de pijp bevindt, moet u een plunjer gebruiken. Als het in de afvoer zit, moet je een slang of een boor gebruiken.

– Het kan helpen als iemand anders de zuiger gebruikt terwijl u de hendel van de boor en slang vasthoudt.

– Je kunt ook proberen kokend water door je afvoer te gieten of chemische producten zoals Drano gebruiken om eventuele verstoppingen los te maken.

Verstopt toilet

Als je ooit een verstopt toilet hebt gehad, weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Soms is de beste manier om het probleem op te lossen door een loodgieter te bellen. Maar voordat u dat doet, zijn er enkele dingen die u zelf kunt proberen.

Om te voorkomen dat het toilet in de toekomst verstopt raakt, maak je je toiletpot schoon en spoel je deze na elk gebruik door met water. Als u veranderingen in uw toiletgewoonten opmerkt of als het waterpeil in de kom plotseling verandert, bel dan onmiddellijk een loodgieter.

Bel de loodgieter

Loodgieters zijn de professionals die u inschakelt wanneer u een toiletplunjer moet inschakelen of een waterlek moet repareren.

Als u een loodgieter wilt inhuren, moet u eerst uw onderzoek doen. Het laatste wat u wilt, is dat ze langskomen en uw probleem niet kunnen oplossen.

U moet ook weten dat loodgieters verschillende kosten in rekening brengen, afhankelijk van het soort werk dat ze doen en hoe lang het duurt.

 

Meer artikelen